بهترین روش حمل و جا به جایی گیاهان و گل های آپارتمانی بدون ایجاد صدمه و آسیب
وجود گل و گیاه در آپارتمان می تواند هم از نظر پاکسازی محیط و هم از نظر روحی به ما کمک زیادی کند. آپارتمان نشینی ما را از بسیاری از امکانات محروم کرده است. به عنوان مثال دیگر حیاتی وجود ندارد که بتوان در آن باغچه ای در نظر گرفت و در این باغچه به پرورش گل و گیاه پرداخت. گیاهان می توانند با جذب کربن دی اکسید موجود در محیط، هوای پیرامون را پاکسازی و تصفیه کنند. علاوه بر این، داشتن چند گلدان در خانه می تواند ارتباط شما را با طبیعت زنده نگه دارد. یکی از مشکلات و دغدغه هایی که اغلب افراد درگیر آن هستند، نحوه حمل و جابجایی گیاهان از یک مکان به مکان دیگر است. در این مطلب قصد داریم به چند نکته کلیدی در خصوص حمل گیاهان اشاره کنیم که از آسیب زدن به آن ها جلوگیری به عمل می آورد.
بهترین روش حمل گیاهان و گل های آپارتمانی بدون ایجاد صدمه
گیاهان آپارتمانی انواع گوناگونی دارند. بنابراین شما باید با توجه به نوع و گونه گیاه روش متفاوتی را برای نگهداری از آن پیش بگیرید. معمولاً گیاهان و گل های آپارتمانی حساسیت بالایی به شرایط محیطی دارند و با کوچک ترین جابجایی دچار آسیب می شوند. اگر می خواهید از خشک شدن زود هنگام گیاهان خود جلوگیری کنید باید یک سری نکات را حتماً در نظر داشته باشید.
مهم نیست جابجایی که قرار است صورت بگیرد از یک نقطه خانه به نقطه دیگر و یا از یک شهر به شهر دیگر باشد. شما باید با اصول صحیح حمل گیاهان آشنا باشید تا بتوانید در فرایند جابجایی نهایت محافظت را از آن ها به عمل آورید.
زمانی که تصمیم دارید از یک شهر به شهری دیگر نقل مکان کنید، اصولا پروسه جابجایی وسایل را به شرکت های باربری می سپارید. این شرکت ها با در نظر گرفتن میزان حساسیت بار از بهترین روش باربری بهره می برند تا بتوانند از هرگونه صدمه و آسیب به بار شما جلوگیری کنند. اما به طور کل، نکاتی که به شما کمک می کنند تا فرایند حمل و جابجایی گیاهان و گل های آپارتمانی را بدون آسیب و صدمه به آن ها انجام دهید به شرح زیر هستند.
آماده سازی گیاهان و گل های آپارتمانی قبل از حمل آن ها
همانطور که برای جابجایی لوازم خانه خود یک سری فعالیت ها را از قبل انجام داده و آن ها را به شکلی خاصی بسته بندی میکنید، برای حمل گیاهان و جابجایی آن ها به مکانی جدید نیز باید به روشی خاص عمل کنید. گیاهان و گل های آپارتمانی به دلیل عدم رسیدگی درست می توانند فرتوت، خشک و بیمار شوند. این بدترین زمان ممکن برای جابجایی آن ها به مکانی جدید است. شما باید از قبل آن ها را کاملاً آماده جابجایی کنید. از نکات مهم آماده سازی گیاهان قبل از حمل آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• تمیز کردن گیاهان
• هرس کردن و از بین بردن شاخ و برگ های مرده و پوسیده
• جدا کردن گل های آسیب دیده
• بستن و جمع کردن شاخ و برگ های گیاهان برای حمل و جابجایی راحت تر آن ها
به این مورد توجه داشته باشید، اگر گل ها و گیاهان شما تعداد شاخ و برگ کمتری داشته باشند قاعدتاً حمل آن ها نیز آسان تر و بدون دردسرتر خواهد بود. بنابراین اگر گل های شما دارای برگ های خراب و پوسیده باشند می توانید آن ها را هرس کنید تا کار جا به جایی برای شما راحت تر شود.
آبیاری گیاهان یک هفته قبل از جابجایی آن ها
آبیاری گل ها و گیاهان آپارتمانی می تواند آن ها را سنگین تر کند. اگر می خواهید فرایند جابجایی شما راحت تر انجام شود و همچنین در این پروسه هیچ گونه صدمه و آسیبی به گیاهان وارد نشود، حداقل یک هفته قبل از جابجا شدن، آن ها را آبیاری کنید. این گونه گیاهان در زمان جابجایی نیازی به آبیاری نداشته و سنگین نیستند. با گذشت این یک هفته آب به طور کامل جذب گیاه می شود و خاک آن نه خیلی خشک و نه خیلی خیس خواهد بود.
محافظت از برگ های حساس و ظریف
برخی از گیاهان و گل های آپارتمانی دارای برگ های بسیار ظریف و حساس هستند. قطعاً حمل و جابجایی چنین گیاهانی می تواند شما را با چالش های زیادی روبرو کند، خصوصاً اگر تمایل داشته باشید در فرایند جابجایی هیچ گونه آسیبی به گیاهان وارد نشود. اگر گیاهان و گل های شما دارای برگ های ظریف و خاص هستند، می توانید برای محافظت یک کیسه پلاستیکی بر روی برگ های آن ها بکشید.
البته به این موضوع توجه داشته باشید که استفاده از کیسه پلاستیکی بیشتر برای آن دسته از گیاهانی مناسب است که با رطوبت مشکل خاصی ندارند. در صورتی که گیاهان شما رطوبت دوست نیستند می توانید به جای استفاده از کیسه پلاستیکی از کاغذهای کرافت استفاده کنید.
تقسیم بندی کردن گلدان ها بر اساس جنس
تا زمانی که گلدان ها در امنیت کامل نباشند شما نمی توانید گیاهان خود را به سلامت به مقصد برسانید. گلدان ها جنس های مختلفی دارند. از انواع جنس گلدان می توان به جنس های سفالی، چوبی، پلاستیکی، فایبرگلاس و… اشاره کرد. قطعاً میزان آسیب پذیری هر کدام از این جنس ها متفاوت است و باید به شیوه خاصی از آن ها نگهداری کنید تا دچار آسیب نشوند.
به عنوان مثال؛ گلدان های پلاستیکی کمتر در معرض خطر و آسیب هستند. با یک دسته بندی می توانید گلدان های حساس و شکستنی را از گلدان های مقاوم تر جدا کنید. آن دسته از گلدان هایی که احساس میکنید در فرایند جابجایی احتمال شکستن و صدمه دیدنشان وجود دارد را می توانید در ماشین کنار خود قرار داده تا بیشتر روی سلامت آن ها نظارت داشته باشید.
گذاشتن گلدان های کوچک داخل جعبه
یکی از بهترین راهکارها برای حمل گیاهانی که در گلدان های کوچک کاشته شده اند قرار دادن آن ها درون یک جعبه مقاوم و محکم است. برای اینکه از صدمه دیدن این گلدان ها جلوگیری کنید تا حد امکان درون جعبه را پر کرده و اطمینان حاصل کنید که هیچ فضای خالی در آن وجود نداشته باشد. در صورتی که گلدان های شما برای پر کردن جعبه به حد نصاب نمی رسد، می توانید فضاهای خالی را به کمک مقوا، فوم و یا هر وسیله ای که امن باشد پر کنید. اینگونه گلدان ها در حین جابجایی تکان نخورده و با هم برخورد ندارند.