15 مورد از خطرناک ترین جاده های ایران را بیابید!!
رانندگی در جاده های ایران می تواند تجربه ای هیجان انگیز و گاه خطرناک باشد. برخی از این مسیرها، با پیچ ها و شیب های تند، شرایط جوی متغیر و ترافیک سنگین، به عنوان خطرناک ترین جاده های ایران شناخته می شوند. این جاده ها نه تنها برای مسافران عادی که حتی رانندگان حرفه ای نیز چالش برانگیز هستند. از آن جا که آمار تصادفات در این مسیرها بالا است، شناخت دقیق تر این جاده ها و شرایط خطرناک آن ها اهمیت زیادی دارد. اگر شما هم به دنبال آشنایی با این مسیرها و دلایل خطرناک بودن آن ها هستید، در ادامه با ما همراه شوید تا جزئیات بیشتری را کشف کنید.
1. جاده تهران به مشهد
جاده تهران به مشهد یکی از خطرناک ترین جاده های ایران است که مسافتی حدود 900 کیلومتر دارد. این جاده در دسته جاده های ترانزیتی شلوغ، پرتردد و مهم ترین جاده های ایران به شمار می رود که مسیری بسیار یکنواخت دارد. در واقع همین صاف بودن مسیرهاست که آن را به یکی از پرخطرترین جاده ها تبدیل کرده است. مسافت طولانی، یکنواخت و شرایط بیابانی می تواند سبب خستگی و خواب آلودگی رانندگان شده و در نهایت منجر به حوادث جاده ای گردد. بزرگراه تهران- مشهد یکی از جاده های تزانزیت ایران است که معمولا رانندگان باید با هوشیاری بیشتری در آن تردد داشته باشند.
2. جاده قم به گرمسار
این جاده با مسافت حدود 170 کیلومتر، جزء پرحادثه ترین و خطرناک ترین جاده های ایران شناخته می شود. از دلایل پرخطر بودن این جاده می توانیم به مواردی همچون، تردد بالای ماشین ها در آن، استاندارد نبودن جاده و محدودیت در امکانات جادهای اشاره کنیم که همگی به نوعی سبب بروز سوانح جاده ای می شوند.
3. جاده گلستان به بجنورد
بسیاری از افراد برای سفر به شمال ایران، محور بجنورد به گلستان را انتخاب می کنند که البته یکی از پرترددترین، پرحادثه ترین و خطرناک ترین جاده های ایران محسوب می شود. از جمله چالش هایی که رانندگان در زمان تردد در این جاده با آن مواجه می شوند می توانیم به مسدود شدن های مداوم آن اشاره کنیم. بنابراین رانندگان عزیز باید قوانین راهنمایی و رانندگی را به خوبی در تمام مسیر رعایت کنند و از سرعت و سبقت غیرمجاز اکیدا خودداری کنند.
4. جاده سلفچگان به قم
این جاده با مسافت 35 کیلومتر، نیز جزء پرخطرترین جاده ها در ایران است که اگر هوشیاری و دقت کافی برای رانندگی در آن را نداشته باشید، احتمالا با حوادث جبران ناپذیری روبرو خواهید شد. این جاده به طور کلی شرایط و وضعیت خوب و قابل قبولی ندارد و از این رو لازم است برای رانندگی در این مسیر به علائم راهنمایی رانندگی بیشتر توجه کنید و با احتیاط بیشتری رانندگی کنید.
5. جاده تهران- قم- شیراز
این جاده نیز به علت تردد فوق العاده بالایی که دارد بسیاری از آمار تصادفات جاده ای را به خود اختصاص داده است. از این رو، رانندگان عزیز باید برای رانندگی در این محور جاده ای خود را از قبل آماده کنند و با تجهیزات کامل ایمنی به دل جاده بزنند.
6. جاده چالوس
همه به خوبی می دانیم که جاده چالوس به زیبایی خود شهرت دارد و مسافت آن چیزی نزدیک به 160 کیلومتر است. بسیاری از افراد برای رسیدن به زیباترین شهرهای استان مازندران از این جاده تردد می کنند. عمده چالش های رانندگی در این جاده که می توانند منجر به تصادفات و سوانح جدی شوند می توان به: عبور جاده از درون گردنه ها و دره های کوهستانی، مسیر پر پیچ و خم، شرایط اقلیمی و همچنین احتمال ریزش سنگ اشاره کرد.
7. جاده تهران به خوزستان
یکی دیگر از طولانی ترین جاده ها که به عنوان پرخطرترین جاده های ایران نیز شناخته می شود، جاده تهران به خوزستان است. البته با حفر تونل، آمار تصادفات و سوانح در این جاده خوشبختانه به طرز چشمگیری کاهش یافته است. اما با این حال رعایت قوانین رانندگی در هر شرایطی الزامی است.
8. جاده میانه به زنجان
یک جاده بسیار قدیمی که تردد بالا در آن حتی می تواند آسیب های جاده ای را نیز تشدید کند. این جاده به علت عدم مرمت، مشکلات متعددی را برای رانندگان ایجاد کرده است. چه در فصل تابستان و چه در فصل زمستان، رانندگی در این جاده می تواند چالش های خاص خود را داشته باشد. بنابراین برای کاهش آمار تصادفات باید در زمان رانندگی در این جاده نهایت دقت را به کار ببرید.
9. جاده سبزوار به گناباد
این جاده با مسافت 280 کیلومتر نیز از دیگر جاده های خطرناک در ایران است که باید با هوشیاری بیشتری در آن رانندگی کنید و در صورت خستگی، در بخش هایی از سفر توقفی کوتاه مدت داشته باشید و به استراحت بپردازید. از عمده دلایل تصادفات جاده ای در این مسیر می توانیم به یکنواخت بودن، طولانی و مستقیم بودن جاده اشاره کنیم. به نحوی که مدتی بعد از رانندگی در این جاده ممکن است افراد دچار خستگی و خواب آلودگی شوند که این موضوع خود می تواند منجر به حوادث متعددی شود.
10. جاده اسدآباد به همدان
این جاده نیز مسیری به دل کوهستان ها دارد و همین موضوع چالش اصلی رانندگی در آن است. جاده اسدآباد به همدان مسافتی حدود 200 کیلومتر دارد و پیچ و خم های متعدد آن از دل کوهستان ها، بخصوص در فصل سرد زمستان که لغزندگی جاده را نیز به همراه دارد مهم ترین عامل تصادفات و سوانح در این محور است.
11. جاده هراز
یکی دیگر از جذاب ترین و زیباترین جادهها که البته در دسته خطرناک ترین جاده های ایران نیز است، جاده هراز به مسافت 130 کیلومتر می باشد. این جاده در واقع اتصال دهنده دو شهر تهران و مازندران است. از مهم ترین دلایل تصادفات در این جاده می توانیم به پیچ و خم های متعدد، پیچ های بسیار خطرناک و همچنین لغزندگی در فصول بارندگی اشاره کنیم.
12. جاده اهر به تبریز
این جاده با مسافت 140 کیلومتر، دو شهر اهر و تبریز را به هم متصل می کند. جاده اهر به تبریز با این حال که از نظر بصری، طبیعتی زیبا و بی نظیر دارد اما جزء خطرناک ترین جاده های ایران نیز شناخته می شود. علت اصلی آن هم جاده کوهستانی و پیچ های بسیار تند هستند که به خصوص در فصل زمستان می تواند برای رانندگان تهدید آمیز باشد.
13. جاده سیرجان به بندرعباس
سومین جاده از لیست خطرناک ترین جاده های ایران، جاده سیرجان به بندرعباس با مسافت 300 کیلومتر است. در صورتی که در یک شرکت باربری فعال باشید و تجربه حمل و نقل و تردد در این جاده را داشته باشید، احتمالا با خطرات آن بیشتر آشنا هستید. گرمای بیش از حد هوا و تعداد بالای سبقت های غیرمجاز دو عامل اصلی تصادف در این محور هستند.
14. جاده اسالم به خلخال
جاده 80 کیلومتری که اتصال دهنده دو استان گیلان و اردبیل است. این جاده کوهستانی نیز یکی دیگر از خطرناک ترین جاده های ایران است که از مهم ترین دلایل تصادفات جاده ای در آن می توانیم به پیچ و خم های متعدد، مه غلیظ، احتمال ریزش کوه و همچنین سیلاب اشاره کنیم.
15. جاده آستارا به اردبیل (گردنه حیران)
این جاده به مسافت 80 کیلومتر، طبیعتی بکر و زیبا و البته تردد بالایی دارد. گردنه حیران از دل انبوهی از ابرها می گذرد. بنابراین اگر در فصل سرد سال به دل این جاده بزنید، ممکن است مه غلیظی انتظار شما را بکشد که البته رانندگی شما را با چالش مواجه می کند. در کنار این مه غلیظ، لغزندگی جاده و پیچ های تند را نیز باید در نظر داشته باشید.
جادههایی که در بالا معرفی شد، تنها تعدادی از جادههای خطرناک ایران محسوب میشوند که برای همگان شناخته شده بوده و تردد بالایی دارند. حقیقت امر این است که با توجه به اقلیم ایران و وجود شرایط کوهستانی، بیابانی و جنگلی در هر گوشهای از این خاک پهناور، شرایط جادهها میتواند بسیار متنوع باشد. ممکن است شما در یک مسیر 1000 کیلومتری، از آفتاب داغ سوزان تا مه سرد زمستانی و برف را تنها در یک روز تجربه کنید. لذا اگر قصد سفر در جادههای ایران را دارید، حتما تمامی تمهیدات لازم را اندیشیده و ایمنی خودرو را مورد بررسی قرار دهید.
در پایان اگر شما هم جادههای خطرناک دیگری را میشناسید که میتواند در این لیست قرار گیرد، خوشحال میشویم با نظرات خود، ما و دیگر خوانندگان این مقاله را یاری کنید و جادههای خطرناک دیگر را معرفی نمایید.