چطور راهزنان و سارقان جاده را شناسایی و از تله آنان فرار کنیم؟
در پروسه حمل و نقل و گذر از جاده های مختلف یکی از بزرگترین دغدغه های رانندگان مواجهه با راهزنان جاده است. خصوصا اگر خودروی باربری حامل تجهیزات و وسایل ارزشمندی باشد، موضوع امنیت بار اهمیتی دوچندان پیدا می کند. برای مقابله با راهزنان جاده و پیشگیری از سرقت بار راه های زیادی وجود دارد که اگر رانندگان از این راهکارها آگاه باشند، می توانند به راحتی از تله سارقان فرار کنند. در این مطلب قصد داریم در رابطه با روش های شناسایی راهزنان و فرار از آن ها صحبت کنیم.
نکات مهم برای جلوگیری از سرقت بار
یکی از وظایف شرکت های باربری شرکت های علاوه بر حمل و نقل بار، تامین امنیت محوله و تضمین به سلامت به مقصد رسیدن بار به مقصد است. در این خصوص مواردی وجود دارند که در صورت توجه به آن ها می توان از بروز خسارت و سرقت بار جلوگیری به عمل آورد.
با این حال که بیمه نامه بار در صورت بروز هر اتفاقی خسارت های مالی وارد شده به صاحب بار را تقبل می کند اما بهتر این است که رانندگان و مدیران شرکت های باربری تلاش خود را به کار گیرند تا نیازی به استفاده از خدمات بیمه نداشته باشند و محموله را به سلامت و بدون دستبرد به مقصد برسانند.
یکی از مهم ترین عواملی که امنیت بار را به خطر می اندازد، راهزنان جاده هستند. راهزنان و سارقان همیشه در کمین هستند تا در اولین فرصت خودروهای باربری را متوقف کرده و با تهدید و گاه درگیری محموله های مختلف را به سرقت ببرند. در ادامه لیستی از توصیه های ایمنی برای رانندگان و مدیران باربری را آماده کرده ایم که این نکات می توانند در شناسایی و فرار از تله راهزنان کمک زیادی باشند.
نکات مهم برای رانندگان
در این بخش به نکاتی اشاره می کنیم که اگر رانندگان در رعایت این نکات اهتمام ورزند، می توانند تا حد زیادی از سرقت بار خود جلوگیری کنند. این نکات به شرح زیر هستند:
- در صورتی که نیاز بود برای دقایقی خودروی حمل بار را ترک کنید، حتما کلید و سوییچ آن را همراه خود ببرید. حتی اگر برای چند لحظه کوتاه مانند سوخت گیری، پرداخت هزینه سوخت و… از خودرو خارج شدید حتما درهای آن را قفل کنید.
- در زمان رانندگی و در طول جاده نیز درهای خودرو را قفل کنید تا در صورت توقف در ترافیک جاده سارقان از فرصت استفاده نکرده و وارد خودرو نشوند.
- در صورتی که خودرو به سیستم ضد سرقت و دوربین ثبت وقایع خودرو مجهز است، اطمینان حاصل کنید که این سیستم ها به درستی کار می کنند.
- در صورت نیاز به توقف بین جاده ای در هنگام شب، بهتر است در یک مکان مطمئن و امن پارک کنید. سعی کنید در مکان های تاریک و خلوت توقف نکنید. به نحوی خودرو را پارک کنید که دسترسی به قسمت بار و درهای عقب خودرو امکان پذیر نباشد.
- در صورت که قصد پارک کردن ماشین حمل بار خود در پارکینگ های ماشین سنگین را دارید توصیه می شود، ماشین حمل بار خود را در پارکینگی پارک کنید که دوربین و نگهبان دارد.
- در صورتی که حین جابجایی بار، آدرس مقصد با تغییراتی همراه شد، پیش از هر اقدامی با مدیران مربوطه این قضیه را در میان بگذارید و پس از تایید آن ها مسیر خود را تغییر دهید.
- اگر محموله ارسالی جزء کالاهای ارزشمند و حساس است، بهتر است در پروسه جابجایی با یک کاروان مطمئن که رانندگانی مجرب و قابل اعتماد دارد همراه شوید.
- عوامل حواس پرتی را شناسایی کنید. گاهی سارقان از شیوه های مختلفی همچون پنچر کردن خودرو، هشدار برای باز بودن درب عقب خودرو، درخواست کمک و… رانندگان را سردرگم کرده و گول می زنند تا آن ها را از خودرو خارج کرده و محموله را به سرقت ببرند.
- با افراد متفرقه در مورد نوع بار، مسیر بار، ارزش بار و مواردی از این دست صحبت نکنید و اطلاعات اضافه ندهید.
- حتی در صورتی که متوجه شدید قرار است سرقتی از خودرو صورت گیرد، به هیچ عنوان کابین خود را ترک نکنید. در این شرایط درها باید کاملا قفل باشند، موتور و چراغ ها روشن باشند و حتی برای جلب توجه بیشتر و ترساندن سارقان، بوق ممتد بزنید.
- پس از ترک خودرو و بازگشت مجدد به آن، بررسی کنید که قفل ها، درها، مهر و موم ها و… دستکاری نشده باشند.
- همیشه راهزنان جاده با برنامه ریزی وارد عمل نمی شوند و گاه بدون هیچ برنامه از قبل تعیین شده ای این کار را انجام می دهند. بنابراین شما به عنوان راننده و مسئول بار باید همیشه هوشیارانه عمل کنید.
توصیه های ایمنی برای مدیران باربری
حتما شما هم این جمله معروف را شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است. در خصوص شرکت های باربری هم این موضوع کاملا صحت دارد. یعنی عاقلانه این است که شرکت های باربری و مدیران آن ها برنامه ای برای پیشگیری از سرقت بار داشته باشند تا اینکه به دنبال راه هایی برای جبران خسارت به صاحبین بار باشند.
به همین دلیل یکی از توصیه های مهمی که به مدیران باربری داریم این است که امنیت انبار، محیط شرکت، خودروهای باربری و جاده ها را تامین کنند تا از این طریق بتوانند احتمال به سرقت رفتن بار را به حداقل ممکن برسانند و محموله را از راهزنان جاده در امان نگاه دارند. در ادامه به نکاتی که می توانند از به سرقت رفتن بار در جاده جلوگیری کنند اشاره می کنیم:
- مدیران باید تعداد کارکنانی که به سیستم امنیتی خودرو دسترسی دارند را محدود کنند. کلیدهای خودرو باید در مکانی نگهداری شوند که دسترسی افراد متفرقه به آن ها امکان پذیر نباشد.
- تمام محیط شرکت باربری، اعم از محوطه، انبارها و… نیاز به سیستم امنیتی دارند. استفاده از دوربین های امنیتی در این مورد بهترین اقدام است. همچنین سایت و سامانه های اینترنتی شرکت باربری باید از امنیت بالایی برخوردار باشند تا هکرها به اطلاعات محرمانه هر محموله دسترسی نداشته باشند و از زمان ارسال بار و جزئیات آن مطلع نشوند.
- برای حمل و جابجایی بار باید از رانندگان مطمئن و قابل اعتماد استفاده کرد. اطلاعات هر راننده باید در دسترس باشد. همچنین مواردی همچون، مقصد محموله، مسیر انتخاب شده و… باید در جایی مطمئن به ثبت برسند.
- در پروسه بارگیری محموله باید نظارت دقیقی روی بار انجام شود و محل بارگیری نیز باید کاملا امن و مطمئن باشد.
- استخدامی هایی که برای شرکت باربری انجام می شوند باید کاملا روی اصول باشد. نیروهای کاری در شرکت باربری باید از هر نظر مورد تایید قرار گیرند و توانمندی های آن ها نیز ارزیابی شود.