بار ترافیکی چیست؟ حمل بار ترافیکی با رعایت شرایط و قوانین آن

بسیاری از افراد تصور می کنند، بارهای ترافیکی تنها به بارهایی اطلاق می شود که وزن آن‌ها از یک مقدار مشخص فراتر می رود. اما باید بدانید که ممکن است وزن یک بار، بسیار پایین باشد اما اندازه و شرایط حمل و نقل آن می تواند آن را به یک بار ترافیکی پر درد سر تبدیل کند! در این مقاله، قوانین کلیدی را که برای درک بار ترافیکی در حمل و نقل باید بدانید، اهمیت و انواع آن را بررسی خواهیم کرد.

بار ترافیکی به باری اطلاق می شود که طول، عرض، ارتفاع و یا وزن آن از حد مجاز تعیین شده بیشتر باشد. درک این نوع بار ضروری است تا اطمینان حاصل شود که وسیله نقلیه حمل بار از ایمنی کافی برخوردار و در حد مجاز کار می کند. توزیع وزن روی وسیله نقلیه نیز بر پایداری و مانورپذیری آن تأثیر می گذارد که می تواند بر ایمنی خدمه، محموله و خود وسیله نقلیه تأثیر بگذارد. بررسی قوانین حمل بار قبل از اقدام به جا به جایی از جمله مهمترین موارد حمل و نقل بار محسوب می شود.

بار ترافیکی چیست؟

 بار ترافیکی به محموله هایی گفته می شود که طول، عرض و ارتفاع غیر معمول دارند و یا دارای ابعاد خیلی بزرگ و وسیع هستند که خارج از ابعاد خودروهای باربری قرار می گیرند. برای تردد این نوع وسایل نقلیه که ابعاد و وزن محموله های آن ها بیش از حد مجاز است، مجوز قانونی بار ترافیکی نیاز است. در غیر این صورت با جریمه مواجه خواهند شد.

در واقع بارهای ترافیکی به این دلیل که سرعت وسیله حمل و نقل را کاهش داده و موجب بروز ترافیک در پشت سر خود می شوند، به بارهای ترافیکی معروف شده اند.

اهمیت بار ترافیکی در حمل و نقل

بررسی بار ترافیکی برای اطمینان از ایمنی و کارایی عملیات حمل و نقل ضروری است. بار سنگین می تواند بر پایداری و مانور وسیله حمل و نقل تأثیر بگذارد که می تواند منجر به تصادفات، جراحات و آسیب به محموله شود. از سوی دیگر، بار نامتعارف می تواند منجر به استفاده ناکارآمد از ظرفیت وسیله نقلیه شود که می تواند منجر به خسارات مالی گردد.

مقررات و استانداردهای بار ترافیکی

اگر حمل و نقل کالا دارای شرایط بار ترافیکی باشد، رانندگان و باربری جهت جابجایی آن ملزم به رعایت قوانین مشخصی هستند. برخی از این قوانین در زیر معرفی شده است:

  • برای حمل بار، مجوز حمل و نقل بار ترافیکی و بیمه نامه معتبر صادر شده باشد.
  • اجازه تردد درون شهری فقط بین ۱۲ شب تا ۵ صبح در بعضی از شهرها انجام می شود.
  • شرکت باربری می بایست دارای مجوز فعالیت دائم در حمل و نقل بار باشد.
  • رانندگان ملزم به رعایت سرعت مجاز هنگام حمل نقل هستند.
  • جهت انتقال نیاز به خودروی اسکورت است. خودروهای اسکورت ۱۵۰ متر جلوتر و عقب تر از خودروی حمل بار حرکت می کنند که دارای تجهیزاتی از جمله چراغ گردان، تابلوی احتیاط محموله، پرچم قرمز رنگ با علائم شب رنگ، چراغ چشمک زن، جعبه کمک های اولیه و کپسول آتش نشانی هستند.
  • رانندگان حتما باید زمان عبور از پل ها، وزن بار و میزان ظرفیت را در نظر داشته و محاسبه کنند تا از بروز حوادث احتمالی مانند ریزش پل جلوگیری نمایند.

انواع بار ترافیکی

بار ترافیکی از نظر دسته بندی به سه دسته سبک، عادی و سنگین تقسیم می شوند. هر کدام از این دسته بندی ها را بررسی خواهیم کرد.

سبک

محموله های بار که شامل قطعات و دستگاه های سبک وزن و حجیم هستند، بار سبک نامیده می شود. حمل و نقل بار در این نوع بار با استفاده از تریلی کفی انجام می شود. در واقع چیزی که باعث می شود تا این نوع بار، یک بار ترافیکی شود، حجم و اندازه بار است که از ابعاد کامیون حمل آن، فراتر شده است.

عادی

یکی از رایج ترین انواع این نوع بار مدل عادی است که بیشتر بارها در این دسته بندی قرار می گیرند. اگر ابعاد و وزن بار زیاد باشد و حمل آن ها از نظر هزینه با تریلی کفی مقرون به صرفه نباشد، از تریلی کمر شکن استفاده می شود.

سنگین

حمل بار ترافیکی
نمونه ای از حمل بار با استفاده از بوژی

بارهایی که بسیار حجیم، بزرگ یا مرتفع باشند، و به نوعی حجیم ترین نوع حمل بار نامیده می شوند تحت قوانین خاصی جهت حمل و نقل مجوز حمل با بوژی صادر می شود. بوژی ها یکی از انواع وسایل نقلیه حمل بار هستند که دارای قابلیت تحمل وزن تا ۹۶ تن و طول متغیر هستند. طول این نوع وسیله نقلیه را براساس نیاز می توان افزایش یا کاهش داد که انعطاف پذیری بالایی در اختیار شما قرار می دهد.

محاسبه بار ترافیکی

برای محاسبه بار وسیله نقلیه، باید وزن محموله، عرض و ارتفاع آن را بدانید. برای اطمینان از توزیع یکنواخت بار، باید توزیع وزن روی وسیله نقلیه را نیز در نظر بگیرید. محاسبه این نوع بار برای حصول اطمینان از عملکرد ایمن و کارآمد وسیله نقلیه ضروری است. ابعاد و ویژگی هایی بار که شامل قانون بار ترافیکی هستند باید دارای عرض 60/2 متر به بالا، ارتفاع 50/4 فوت به بالا، طول محمول بیشتر از وسیله نقلیه و تناژ 40 به بالا باشد.

مدیریت بار ترافیک در حمل و نقل

مدیریت بار ترافیک برای اطمینان از ایمنی و کارایی عملیات حمل و نقل بسیار مهم است. این کار شامل اطمینان از عملکرد وسیله نقلیه در محدوده ایمن و توزیع یکنواخت بار است. این کار را می توان با استفاده از برنامه های نرم افزاری که می توانند بار ترافیکی را محاسبه کرده و از توزیع یکنواخت بار اطمینان حاصل کنند، به دست آورد. همچنین شامل نظارت بر شرایط آب و هوایی، مسیر حمل بار و سرعت وسیله نقلیه است تا اطمینان حاصل شود که بار در محدوده ایمن باقی می ماند.

نتیجه

بررسی بار ترافیکی برای اطمینان از ایمنی و کارایی عملیات حمل و نقل ضروری است. این کار شامل محاسبه و مدیریت وزنی است که یک وسیله نقلیه حمل می کند، اطمینان از توزیع یکنواخت بار، و نظارت بر شرایط آب و هوایی، شرایط جاده و سرعت وسیله نقلیه بار است. با پیروی از قوانین کلیدی ذکر شده در این مقاله، می توانید اطمینان حاصل کنید که وسیله نقلیه شما ایمن و در محدوده مجاز عمل می کند، که می تواند منجر به عملیات حمل و نقل موفقیت آمیز و سودآور شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
خانه تعرفهتماسدرباره ما